VTV Airborne

Vanaf 1 januari 2015 is het volkstuinen complex aan de Airborneweg in Renkum verder gegaan als VTV Airborne.

Google Earth3    Google Earth2

Het volkstuinencomplex bestaat al sinds augustus 1983. Het idee voor de Volkstuinvereniging is in april 2014 ontstaan bij tuinders van het moestuincomplex aan de Airborneweg en bewoners van de gemeente Renkum. Doel was om de grond in eigen beheer te gaan onderhouden. De eigenaar van de grond, de Gemeente Renkum, bleek al langere tijd niet in staat om genoeg tijd en geld in het complex te investeren. Tuinen bleven lange tijd ongebruikt en werden soms zelfs niet verhuurd, ondanks dat de animo onder de inwoners om hier te tuinieren groot was. Al snel werd duidelijk dat zowel de Gemeente als de meeste tuinders slechts voordelen zagen van de overdracht.

2014-04-08 verkaveling volkstuinen Airbornebuurt    renkum

Op 31 december 2014 is de Vereniging officieel opgericht. Het bestuur heeft bij de notaris de Statuten ondertekend en het Huishoudelijk Reglement vastgelegd. Op 22 april 2015 is de huurovereenkomst met de Gemeente ondertekend. Daarna was het aan ons, de tuinders aan de Airborneweg, om er iets moois van te maken. Inmiddels zijn alle leeg gekomen tuinen weer verhuurd, en wordt er actiever dan ooit getuinierd.

1.eiken   golfbaan

De nieuwe vereniging staat voor een zo ecologisch mogelijk beheer van het complex en haar moestuinen. Een van de doelen is om in harmonie met alle betrokken partijen de grond te beheren. Deze partijen zijn: de tuinders, de buurtbewoners, de wandelaars van het Klompenpad dat over het middenpad van het complex loopt, de gebruikers van de golfclub Heelsum die grenst aan het complex en de Gemeente Renkum.

Statuten           Huishoudelijk Reglement

4 thoughts on “VTV Airborne

  1. Mijn naam is Willyjan mielekamp heb intresse in een tuintje ben chef-kok wil graag kruien etc kweken is er een mogelijk heid bij u doe het same met een autistche jongen

    Like

  2. Mijn naam is Willyjan mielekamp heb intresse in een tuintje ben chef-kok wil graag kruien etc kweken is er een mogelijk heid bij u doe het same met een autistche jongen

    Like

Plaats een reactie